Subscribe:

tytuł -pole

.

wtorek, 31 sierpnia 2010

Babka na majonezie

Bardzo dobra babka...Pięknie pachnąca, nie za sucha. Trochę się bałam majonezu, ale okazało się, że niesłusznie :). Polecam. Przepis z Wielkiego Żarcia.


3 jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki majonezu( mały słoiczek)
zapach: waniliowy, śmietankowy, cytrynowy itp.

Jaja ubić z cukrem. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Do ubitych jajek dodawać na przemian mąki, majonez i zapach. Wszystko dokładnie wymieszać. Można dodać rodzynki. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej blaszki i piec w 160-170 stopniach przez ok. 50 minut. Polukrować lub polać polewą.

0 komentarze:

Prześlij komentarz