Mini banoffi pies

13.9.10

Nigdy nie miałam czasu żeby się zmobilizować do zrobienia banoffi pie, dlatego, korzystając z okazji jaką dawała zbliżająca się impreza urodzinowa, postanowiłam zrobić małe- mini banoffi pies w papilotkach. Wyszło sporo. Malutkie, na jeden kęs. Polecam :)


10-12 ciastek typu digestive
1 opakowanie śmietany kremówki
cukier puder
2 banany
puszka gotowego karmelu lub ugotowana puszka mleka skondensowanego słodzonego
100g masła
pół tabliczki czekolady

Ciastka miksujemy blenderem, dodajemy roztopione i przestudzone masło. Wypełniamy foremki masą, dobrze ugniatamy. Odkładamy do lodówki na min. godzinę. Banany kroimy w plasterki, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem (ilość wg. upodobania), ścieramy na dużych oczkach czekoladę. Na wystudzone spody kładziemy łyżeczkę karmelu, plasterek banana, przez ozdobną końcówkę rękawa cukierniczego wyciskamy śmietanę, górę posypujemy startą czekoladą. Do śmietany można dodać śmietan-fix, będzie się lepiej trzymała.

You Might Also Like

0 komentarze