Pierogi

6.12.10

Bardzo dobre ciasto na pierogi. I najznakomitszy farsz- kapuściano mięsny...Trochę z nimi roboty, ale naprawdę polecam.


0,5kg mąki
szklanka wody
żółtko
łyżeczka masła
sól

Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić gładkie ciasto.

Farsz kapuściano-mięsny

1kg kapusty kiszonej
0,5 mięsa mielonego

Mielone z przyprawami usmażyć na patelni. Zostawić do wystygnięcia. Razem z ugotowaną
kapustą kiszoną zmielić przez maszynkę.

Farsz ruski

80 dkg ziemniaków
20 dkg sera twarogu
5 dkg cebuli
3 dkg tłuszczu
sól, pieprz

Ziemniaki ugotować, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Wszystko razem przemielić przez maszynkę.

Ciasto wałkować bardzo cieńko, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz, zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować do wypłynięcia i jeszcze chwilkę. Można podsmażyć na patelni.

You Might Also Like

0 komentarze