Roladki drobiowe

13.3.11

Takie roladki robiła moja mama. Ciekawe połączenie smaków parówek i kurczaka, w chrupiącej panierce i z rozpływającym się w ustach stopionym serem. Pyszne. Polecam bardzo :)


2-3 piersi z kurczaka (lub kotlety schabowe)
sól, pieprz
margaryna
1 cebula
bułka tarta
2 jajka
2 parówki, np. berlinki
2-3 plastry żółtego sera, np. edamskiego

Mięso rozbijamy na bardzo cienkie kotlety, solimy, pieprzymy. Na margarynie podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę (na małym ogniu). Na kotletach układamy ser (ja rwę na mniejsze kawałki), dwie ćwiartki parówki i zawijamy. Obtaczamy dwukrotnie w rozbełtanym jajku i bułce. Smażymy na małym ogniu, Z każdej strony, od czasu do czasu możemy nawet przykryć patelnię pokrywką. Pod koniec smażenia zwiększamy gaz, by roladki były chupiące i zarumienione (łącznie smażę ok. 20-30 min, by mieć pewność, że nie są surowe w środku).

You Might Also Like

0 komentarze