Pieczarki faszerowane

19.5.11

Prosty i szybki obiad. Taki, jaki lubię gdy wracam z pracy i czuję straszne wyrzuty, że nic nie przygotowałam, ale z drugiej strony tak bardzo mi się nie chce.... :) Przepis znaleziony tutaj, polecam.



6 dużych pieczarek
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
150g sera żółtego
sól, pieprz
Pół szklanki oleju
Zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku/czosnek granulowany

Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z bułką, dodać jajko, połowę startego sera, doprawić. Kapelusze oprószyć solą i pieprzem wewnątrz. Olej wymieszać z ziołami i czosnkiem. Posmarować pieczarki po zewnętrznej i wewnętrznej stronie. Uzyskaną masą nadziać kapelusze. Piekarnik nagrzać do 200C. Pieczarki położyć na papierze do pieczenia na blaszce, posypać resztą sera, wstawić do piekarnika na 30 minut.

You Might Also Like

0 komentarze