Coleslaw I

23.6.11

Dwie wersje bardzo popularnej surówki. Ja jak zwykle warzywa omijam z daleka, mój mąż natomiast krzywi się na irlandzkie, wzbogacone dużą ilością octu coleslawy. Postanowiłam więc przygotować dla niego domową wersję tej sławnej surówki. Pierwszy przepis znalazłam u Dorotus.


pół niedużej kapusty (600 g), drobno poszatkowanej
1 średniej wielkości marchewka (120 g), starta na średnich oczkach
4 nieduże cebulki, pokrojone w drobne półksiężyce
pół szklanki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki cukru
sól, pieprz do smaku

Majonez wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Dodać drobno poszatkowane i pokrojone warzywa, wymieszać, odstawić do lodówki. Surówka jest najlepsza po około godzinie czasu.

You Might Also Like

0 komentarze