Pasta jajeczna

5.9.11

Zawsze w marketach kupowałam pastę jajeczną. Znikała w oka mgnieniu. Zdecydowałam się zrobić sama, w końcu to żadna filozofia :) Jajka, majonez, musztarda...Proporcje i dodatek kwaśnej śmietany podpatrzyłam na dawnym blogu Dorotus. Polecam


5 jajek, ugotowanych na twardo
1 nieduża cebula lub szczypiorek
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
sól, pieprz do smaku

Jajka pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Cebulę (lub szczypiorek) posiekać, dodać do jajek. Dodać majonez, śmietanę, musztardę, doprawić do smaku, wymieszać. Gotową pastę włożyć na pół godziny do lodówki, by smaki się przegryzły. Gotową smarować kanapki.

You Might Also Like

0 komentarze