Kiełbaski z fetą

21.11.11

Przepyszna przekąska znaleziona na blogu "Filozofia smaku". Połowę zjedliśmy na obiad, połowę w ciągu dnia, do chleba. Szybkie, smaczne, Gabrysi smakowało niesamowicie :) Polecam.


pół kilograma mielonego mięsa drobiowego
1 mała cebulka drobno posiekana
2 ząbki czosnku drobno posiekane
2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano
łyżeczka świeżego tymianku
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżeczka posiekanego koperku
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz
ser feta
oliwa

Mięso łączymy z czosnkiem, cebulą, dodajemy wszystkie zioła i przyprawy. Dokładnie mieszamy dłonią i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Ser kroimy w podłużne plastry. Mięso dzielimy na 8 części, z każdej formujemy podłużny placuszek. Na jego środku układamy ser feta, całość dokładnie oblepiamy mięsem i formujemy w kształt kiełbaski. Smażymy na złoto na patelni.

You Might Also Like

0 komentarze