Kapusta z grzybami

27.12.11

Nasza ulubiona kapusta z grzybami. Lżejsza niż bigos, aromatyczna. Zdecydowanie polecam


kilogram kwaszonej kapusty
30-40 dag pieczarek
50g suszonych grzybów
2 cebule
pieprz i sól

Kapustę zalewamy wodą (ja w tym przypadku nie płuczę kapusty). Gotujemy ok. godzinę do miękkości. Grzyby zalewamy wrzątkiem i przykrywamy talerzykiem. Odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki kroimy i podsmażamy. Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Do kapusty dodajemy pieczarki, cebulę (wraz z tłuszczem) oraz pokrojone grzybki. Zalewamy wodą w której grzyby się moczyły. Dusimy jeszcze 2 godzinki na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem.


You Might Also Like

0 komentarze