Babeczki z kremem

5.1.12

Bardzo smaczne babeczki z czekoladą. Do kremu dodałam kakao, przez co smakowały jak małe brzdące, które uwielbiam (nie mylić z dziećmi) :) Polecam, przepis Doroty.


Składniki na około 14 babeczek:
220 g miękkiego masła
150 g drobnego cukru
210 g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
4 płaskie łyżki kakao
50 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wszystkie składniki poza czekoladą zmiksować do gładkości. Na końcu wmieszać czekoladę. Powstałą masą napełnić foremki na muffinki do połowy wysokości. Piec w temperaturze 170ºC przez około 20 - 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Poczekać, aż babeczki ostygną.

Składniki na krem:
300 g serka kremowego typu Philadelphia
250 g miękkiego masła
1 i 3/4 szklanki cukru pudru
barwnik spożywczy- ja użyłam kakao

Masło utrzeć do białości. Stopniowo dodawać cukier puder, cały czas ucierając. Następnie również stopniowo dodawać serek kremowy i ucierać. Na końcu dodać barwnik i zmiksować. Schłodzić przez 1 godzinę. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną nasadką. Udekorować ostudzone babeczki.

You Might Also Like

3 komentarze