Racuszki kokosowe

11.3.12

I dzisiejsze śniadanie- kokosowe racuszki. W smaku są bardzo delikatne, proponuję zajadać z czekoladą ;) No ale dla mnie połączenie kokosu i czekolady to bajka :) Przepis z tej strony.


150 ml mleka kokosowego
150 ml mleka
około 5 kopiastych łyżek mąki
1 kopiasta łyżka cukru
1-2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych
1 jajo
1 szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
tłuszcz do smażenia

Wymieszać razem mleka, cukier, jajo i wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, sól - następnie dodawać mąkę - stopniowo, dokładnie mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut, żeby wiórki nasiąknęły i spęczniały, a smaki się przegryzły. Rozgrzać tłuszcz i smażyć na niewielkiej jego ilości po 3-4 sztuki w zależności od wielkości patelni na złoto z obu stron.

You Might Also Like

0 komentarze