Ślimaczki z serem i szynką

4.8.12


Znalazłam chwilę w natłoku spraw ciążowo-pracowo-przeprowadzkowych, która pozwoli mi na umieszczenie kilku przepisów, ktore już długo czekają na swoją kolej. Muszę przyznać, że czas w ciąży biegnie bardzo szybo :) Mam nadzieję, że na urlopie macierzynskim będę miała okazję wrócić do kuchni :) Ślimaczki to bardzo szybka i smaczna przekąska. Nic trudnego, skomplikowanego. Serdecznie polecam, przepis z tej strony


1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 
40dag szynki 
40dag żółtego sera
1 jajko

Ciasto rozmrozić. Rozwałkować na płat ok. 40x50 cm. Na cieście poukładać szynkę i ser żółty pokrojone w cienkie plastry. Zwinąć od dłuższej strony w roladę. Szew posmarować białkiem i docisnąć żeby się dobrze skleił. Roladę pokroić w centymetrowe plastry. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 minut w 190-200 stopniach. Po 15 minutach posmarować żółtkiem zmieszanym z łyżką wody. 

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Super proste i super pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z tym przepisem niespodziewani goście to nic strasznego.
    Pozdrawiam i zapraszam, przy okazji, do dodania przepisu do zrolowanych.

    OdpowiedzUsuń