Biała w piwie

1.4.13

Niesamowity sposób podania białej kiełbasy. Pyszna, aromatyczna naprawdę godna polecenia. Przepis z programu "Jakubiak w sezonie".


2 białe kiełbasy
2 cebule
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
majeranek
4 kulki jałowca
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki musztardy
butelka piwa

Na patelni rozpuścić masło. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię razem z kiełbasą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i jałowiec. Poczekać aż cebula się zeszkli a kiełbasa będzie rumiana z obu stron. Wlać piwo i dodać musztardę. Wymieszać i zredukować (ok. 10-15 min). Kiełbasę pokroić w plasterki i wymieszać z powstałym sosem. Dodać majeranek.

You Might Also Like

0 komentarze