Ziemniaki Nigelli

11.6.13

...a do sałaty i jajka najlepsze będą ziemniaczki Nigelli :)


kilogram małych ziemniaczków
3 łyżki masła klarowanego
sól
5 łyżek kaszy manny

Ziemniaczki obrać i przekroić na połówki. Wrzucić do zimnej wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 4 minuty. Odcedzić, do garnka wsypać kaszę. Dokładnie wymieszać. Na blaszkę wyłożyć masło. Przełożyć ziemniaki, piec przez 30 minut w temperaturze 250 stopni.  

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Nigdy takich ziemniaków nie jadłam... wyglądają ekstra!
    Pozdrawiam i zapraszam do udziału w konkursie :
    http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/06/konkurs-na-pierwsze-urodziny-bloga.html

    OdpowiedzUsuń