Paszteciki z mięsem

26.11.14

Wspaniały sposób na zużycie mięsa które zostało z rosołu. Paszteciki są wspaniałym dodatkiem do zup, ale mogą również stanowić smaczną przekąskę. Używając ulubionych przypraw można stworzyć pyszne danie. Polecam.


opakowanie ciasta francuskiego
mięso drobiowe z rosołu (u mnie mały kurczak)
3 jajka
sól, pieprz
przyprawy: czosnek, cebula, papryka, zioła prowansalskie, majeranek etc. 

Ugotowane mięso zmielić w maszynce (sitko o małych oczkach). Dodać przyprawy i dwa jajka. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, nakładać farsz wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć i odciąć nadmiar ciasta. Czynność powtórzyć. Wałki pokroić na małe paszteciki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem. Piec przez 13 minut w temperaturze 220 stopni. Po upieczeniu studzić na kratce. 

You Might Also Like

1 komentarze