Piracka ryba

28.12.14

Jedna z najsmaczniejszych pozycji na tegorocznym stole wigilijnym. Pikantna, delikatna ryba z chrupiącą skórką. Zdecydowanie polecam, przepis znalazłam tutaj


70 dag łososia ze skórą (filet)  
2 łyżki tartego chrzanu  
2 łyżki musztardy rosyjskiej  
3 skibki chleba tostowego (odcięłam skórki)  
2 ząbki czosnku  
350 ml śmietany 18 %  
pęczek koperku  
1 łyżka miodu  
sok z 1/2 cytryny  
sól, pieprz

Dzień wcześniej przygotować pastę: chleb pokroić w kostkę i wymieszać ze śmietaną, musztardą, chrzanem, posiekanym koperkiem, rozgniecionym czosnkiem i miodem. Doprawić solą i pieprzem. Łososia skropić sokiem z cytryny i przykryć warstwą przygotowanej pasty. Odłożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie piec ok. 30-40 min w 180 stopniach.

You Might Also Like

0 komentarze