Łosoś w chrupiącej panierce

21.1.15

Smaczny pomysł na rybę, która w naszym domu gości zdecydowanie za rzadko. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Polecam serdecznie, przepis z tej strony.



4 filety z łososia
1,5 łyżki musztardy dijon
1,5 łyżki miodu
1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
3/4 szklanki bułki tartej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Blaszkę posmarować cieńko olejem lub użyć papieru do pieczenia. W miseczce wymieszać musztardę, miód i czosnek. Na talerzu wymieszać bułkę tartą, pietruszkę i skórkę z cytryny. Dodać oliwę z oliwek do bułki, przemieszać. Posmarować łososia musztardową mieszanką, posolić, popieprzyć i obtoczyć w bułce tartej (najpierw z góry, potem z dołu). Łososia ułożyć na blaszce. Piec przez 13-15 minut.   

You Might Also Like

0 komentarze