Pyszne ziemniaczki

21.1.15

Niby zwyczajne ziemniaki a jednak niezwykłe. W środku jak gotowane, a na zewnątrz chrupiące i spieczone. Bardzo polecam jako dodatek do obiadu. Przepis z tej strony.


kilogram ziemniaków
2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
bulion warzywny lub drobiowy
pół kostki masła
sól i pieprz

Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Do naczynia żaroodpornego włożyć obrane i umyte ziemniaki (1 warstwa). Czosnek dodać do bulionu i podgrzewać przez minutę by smaki się przegryzły. Przelać bulion do naczynia, do 2-3 cm wysokości. Posolić i popieprzyć ziemniaki. Na każdym ziemniaku ułożyć mały kawałek masła. Piec przez 40 minut lub dłużej (do miękkości). 

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Ciekawa jestem jak smakują, czy rzeczywiście są takie inne w smaku :)

    OdpowiedzUsuń