Walentynkowe gofry

29.1.15

Miały być różowe/walentynkowe a wyszło jak zawsze :) Pozwolę sobie zrzucić winę na gofrownicę i tym samym, mając nadzieję że mój mąż zagląda tu czasem, poproszę o nową na najbliższą wolną okazję! Mimo iż kolorystycznie nie dorównują oryginałowi smak jest cudny: pomarańczowy, lekko słodki w sam raz dla zakochanych ! Polecam, przepis z tej strony


200 g mąki
60 g roztopionego masła
40 g cukru
2 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml soku z buraków
100 ml soku pomarańczowego
skórka otarta z pomarańczy

Wymieszać/zmiksować masło, mąkę, cukier, jajka i proszek. Dodać soki i mieszać do uzyskania gładkiego ciasta. Dodać skórkę z pomarańczy i piec gofry zgodnie z instrukcją. 

You Might Also Like

1 komentarze