Czekoladowe ravioli

18.5.15

Coś niesamowitego- obiad i deser w jednym. Do tej pory myślałam, że reprezentantem tej kategorii są tylko knedle. Dopóki nie odkryłam czekoladowego ravioli. Pyszne ze śmietaną i truskawkami, polecam! Przepis znalazłam tutaj.


2 i 1/3 szklanki mąki
pół szklanki kakao
3 jajka
1/3 szklanki wody

Połączyć składniki i wyrabiać ciasto (jeśli mamy mikser- przy pomocy haka), w sumie ok. 5 minut. Owinąć folią i odstawić na 10 minut. 

340g ricotty
225g mascarpone
pół szklanki cukru pudru
3 łyżki kakao

Składniki nadzienia wymieszać do połączenia. Schłodzić przez ok. 30 minut. 

Połowę ciasta rozwałkować cienko i za pomocą rękawa cukierniczego umieszczać małe porcje nadzienia. Drugą połowę rozwałkować, przykryć ciasto z nadzieniem i skleić makaron. Radełkiem wykrawać kwadraty. Ravioli gotować przez 6 minut. Przełożyć do zimnej wody. 

You Might Also Like

0 komentarze