Zapiekanka z pieczarkami

27.7.15

Zapiekanki to nic skomplikowanego. Jednak nie zapomnę długich kolejek do zapiekankowych budek, w drodze z liceum do domu. Ten obraz w mojej pamięci pozwala mi myśleć, że jest w nich coś wyjątkowego. Dlatego polecam wam zapiekanki jakie pamiętam.


2-3 dniowe bagietki
200g pieczarek (lub więcej, w zależności od ilości bagietek)
starty ser żółty
keczup

Bagietki spryskać wodą i przekroić na pół. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Następnie posiekać w mikserze na drobne kawałki (próbowałam kiedyś siekać drobno a potem smażyć, jednak nie wyszło z tego nic dobrego :) również całe plasterki nie dają oczekiwanego efektu). Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na bułki, posypać serem. Zapiekać w 180-200 stopniach do stopienia sera. Podawać z keczupem.  

You Might Also Like

0 komentarze