Pizzowe bagietki z rukolą

26.9.15

Wrzesień przyniósł nam wiele okazji do gotowania- drobne sukcesy, urodziny, imieniny, powrót młodzieży do Polski...Jedną z kolacji uświetniły te proste pizzowe zapiekanki z rukolą. Polecam :)



bagietka
2 garście rukoli 
150g startego żółtego sera 

Sos pomidorowy:
6 łyżek pasaty 
łyżka ketchupu 
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka ziół prowansalskich 
1/2 łyżeczki czosnku 
sól i pieprz
1 łyżeczka bazylii 
1 łyżeczka słodkiej papryki 
płaska łyżeczka ostrej papryki 
szczypta cukru
łyżeczka oliwy 

Bagietkę przekroić wzdłuż a następnie każdą połówkę na 3 części. Wszystkie składniki sosu połączyć, na końcu doprawiając solą i pieprzem. Bagietki posmarować obficie sosem, ułożyć rukolę i posypać startym serem. Piec w 180 stopniach przez 12-15 minut. 

You Might Also Like

0 komentarze