Kladdkaka - czekoladowe brownie

17.2.18

To czekoladowe ciasto na zdjęciu wyglądało na puszyste, jednak okazało się całkiem ciekawym brownie ;) Dzieci pochłonęły je w zaskakującym tempie, zatem nie pozostaje nic innego jak tylko polecać :) Przepis z tej strony.


130g masła
230g cukru 
50g kakao
120g mąki
szczypta soli
kilka kropel aromatu waniliowego
3 jajka

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni (160 przy termoobiegu). Masło rozpuścić i przestudzić. Następnie przelać do dużej miski, dodać cukier i wymiesza. Do masy dodać kakao, przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Wymieszać całość. Jajka rozbełtać widelcem i, razem z aromatem, dodać do masy. Mieszać całość aż do pozbycia się grudek. Gotowe ciasto przelać do kwadratowej formy o boku 20cm. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.

You Might Also Like

0 komentarze