Karkówka z grilla

4.6.18

Niesamowity, genialny, nieziemski przepis Kasi na grillowaną karkówkę. Marynata niesamowita, aromatyczna, bezkonkurencyjna. Polecam!


1.2 - 1.5kg karkówki
Marynata:
0.5 szklanki oleju
5 ząbków czosnku
1 duża cebula
2 liście laurowe
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżka przyprawy grillowej
1 łyżeczka przyprawy do karczku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki ketchupu

Karkówkę pokroić w cienkie, 1cm plasterki i delikatnie rozbić. Czosnek i cebulę wycisnąć przez praskę. Połączyć z pozostałymi składnikami marynaty, wymieszać. Mięso umieścić w marynacie, wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 24h. Opiekamy na grillu (gdy są cienkie plasterki wystarczą 2 min z każdej strony).

You Might Also Like

0 komentarze